Ingevulde vacatures

Namens een grote goededoelenorganisatie, gericht op de bestrijding van een levensbedreigende ziekte, zoekt Redactie & Co MET GROTE SPOED een teamleider redactie. Gezocht wordt een redacteur op hbo-niveau met goede sociale en leidinggevende vaardigheden. Ten minste vijf jaar relevante werkervaring. Geschikte kandidaten zijn aantoonbaar goed thuis in de jongste ontwikkelingen op internet en nieuwe media. Hebben het vermogen deze mogelijkheden toe te passen in de eigen producten en diensten. Hebben visie om de organisatie verder te helpen bij het benutten van nieuwe media. De ideale kandidaat is gewend projectmatig te werken en weet het overzicht te bewaren over een groot aantal projecten. Affiniteit met de bestrijding van ernstige ziektes is een belangrijke pre. Hij of zij rookt niet.
De ideale kandidaat heeft uitgebreide leidinggevende ervaring in berichtgeving over de (institutionele) beleggingsmarkt, heeft bij voorkeur een magazine-achtergrond en kan bogen op expertise in online publiceren. Hij of zij is vloeiend in zowel Engels als Nederlands, en kan goed uit de voeten met Frans en/of Duits. Een afgeronde financieel-economische opleiding is een groot voordeel. Geschikte kandidaten zijn bereid voor de middellange termijn te verhuizen naar Londen.
De geschikte kandidaat heeft bij voorkeur een aantoonbaar netwerk binnen de markt van ICT resellers, of kan aantonen goed zicht te hebben op die specifieke markt. Is een bladenmaker met visie en heeft het vermogen nieuwe ideeën om te zetten in werkbare toepassingen. Hij of zij is een people manager bij uitstek, en weet op soepele wijze om te gaan met het netwerk van belangrijke marktpartijen.
Namens een gerenommeerd vaktijdschrift in de gezondheidszorg zoekt Redactie & Co PER DIRECT een tijdelijke uitgever. Geschikte kandidaten hebben ervaring binnen het uitgeefvak en mogelijk ervaring als hoofdredacteur bij een vakblad. De gezochte uitgever beschikt over kennis van de gezondheidszorg, weet wat er speelt en vertaalt de informatiebehoefte van de doelgroep in concrete concepten en crossmediale toepassingen. Hij of zij is een uitstekende netwerker. Brengt mensen in beweging en bij elkaar en weet knopen door te hakken.
Voor een grote uitgever van informatiediensten aan professionals zoekt Redactie & Co PER DIRECT een ondernemende uitgever. De gezochte kandidaat heeft een afgeronde hbo- of academische opleiding, bij voorkeur op het gebied van marketing/sales. Ervaring in een soortgelijke functie bij een vakuitgeverij is een must! Een financiële achtergrond is geen harde eis, wel een grote pre. Hij of zij heeft ervaring met auteursmanagement en kennis van concepten als social networking, xml, e-books en i-phone/blackberry applicaties. De ideale kandidaat is ondernemend maar ook geduldig en heeft gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
De uitgever onderhoudt relaties met auteurs die verbonden zijn aan de onderwijsinstellingen. Is een groot deel van de tijd op bezoek bij onderwijsinstellingen en andere relaties. Geschikte kandidaten hebben een relevante universitaire of hbo-opleiding afgerond en minimaal drie jaar ervaring binnen het educatieve (uitgeef)vak. Hij of zij beschikt over kennis van en inzicht in de markt. Heeft ervaring met het ontwikkelen van nieuwe uitgaven en ziet het implementeren van nieuwe media in het uitgeefvak als een uitdaging. Is bekend met webondersteuning bij lesboeken. Gezocht wordt een uitstekend organisator die meerdere ballen in de lucht weet te houden. De gezochte uitgever werkt marktgericht, is initiatiefrijk en zit vol ideeën.
Ideale kandidaten zijn creatief in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken en uitstekende organisatoren. Beschikken bovendien over goede contactuele vaardigheden en een sterke persoonlijkheid. Een van de twee gezochte hoofdredacteuren heeft ruime kennis van financieel-economische onderwerpen en een eigen netwerk in het financiële segment.
Namens een organisatie die zich richt op de collectieve behartiging van zorginhoudelijke, sociale en economische belangen van haar leden zoekt Redactie & Co een content manager met sterk ontwikkelde (eind-)redactionele vaardigheden. De gezochte kandidaat heeft een afgeronde hbo of academische opleiding, bij voorkeur op het gebied van journalistiek of communicatie, aangevuld met minimaal twee jaar ervaring als content manager of webredacteur. Heeft veel kennis van en ervaring met diverse content management systemen en is redactioneel sterk. Hij of zij heeft gevoel voor de technische aspecten die bij deze functie horen, maar hoeft niet per se zelf technisch te zijn. De ideale kandidaat is een zelfstandige en creatieve (net)werker, resultaatgericht en flexibel. Hij of zij straalt rust uit, maar geeft ook tegengas als dit nodig is. Gaat assertief en proactief te werk en stapt gemakkelijk op andere personen en partijen af.
De voorkeur gaat uit naar een redacteur met oog voor commercie. Zij of hij draagt voorts actief bij aan de conceptontwikkeling. Affiniteit met kinderen is een absolute must, evenals uitstekende redactionele vaardigheden. Na de periode wegens ziektevervanging en bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid als projectleider te worden ingezet op andere titels.
He or she is a strong team player, able to develop and maintain wide networks. Has flexibility, initiative and organizational skills and can respond to a variety of requests without compromising deadlines. Has the ability to recognise and develop pertinent stories and is able to define and maintain the function of each publication within the total communications mix. Excellent English written and verbal communication skills are essential, as is the ability to influence others, both internally and externally. Candidates also need strong IT skills, including Word, PowerPoint and Excel as well as Adobe Photoshop and Image Ready. A knowledge of content management systems is a strong advantage.